zondag 13 oktober 2013

Wadvogeltocht op SBS6, Hart van Nederland

Op 12 oktober is tijdens het jaarlijkse Dutch Birding Weekend een extra wadvogeltocht georganiseerd om de vele vogelspotters, vogelliefhebbers die Texel bezoeken uit te nodigen aan boord te gaan van de waddenkotter de TX10-Orion. Dit bleek een succes, een prachtige kans om het eiland letterlijk van een andere kant te bekijken, te genieten van de Waddenzee en wellicht bijzondere vogels te spotten. Centraal stond de vogeltrek en het belang van de Waddenzee voor mens en dier.

Hart van Nederland, SBS6 ging mee aan boord en gaf aandacht aan Texel als het walhalla voor vogelspotters en de cruciale rol van de Waddenzee, ons Werelderfgoed, voor vogels. Natuurlijk kwam ook de mooie samenwerking tussen Natuurmonumenten en de garnalenvissers op het eiland aan bod. Samen bereiken we meer!

Kortom, we kunnen spreken van een prachtig stukje promotie en een geslaagd initiatief. Twee bruinvissen waren dit waarschijnlijk met ons eens en kwamen de mensen aan boord van de TX20-Orion verrassen met een bezoekje tijdens dit vaartocht. Een schitterend extraatje waddenbeleving.

Terugkijken?
Hierbij het linkje naar SBS6, Hart van Nedeland, 12-10. Rond 8.50 min. is het item rondom Texel te vinden!

http://t.co/A2TXAKedec